Rostfria/Blyfria köksblandare

När, var och varför används rostfritt stål

Rostfritt stål används i all köksutrustning som har direktkontakt med livsmedel. Det finns två primära anledningar till varför rostfritt stål används, det första är för att det inte innehåller några farliga ämnen för kroppen, det andra är att rostfritt är ett extremt slitstarkt material som är 100% solid rakt igenom. Referens till detta vet man att bestick helt i rostfritt kan hålla i 30-40 år.

Rostfritt stål är det optimala materialet på marknaden. Processen för att framställa rostfritt material är också den mest avancerade på marknaden, då smältpunkten är över 1700 grader.

För att nå högsta kvalité och vara säker på att man kan slita och nyttja produkter dagligen i nästan obefintlig tid, så är nu rostfria blandare här för att stanna.

ROSTFRIA BLANDARE / BLYFRIA BLANDARE

Blandarens struktur Består av 100% rostfritt stål

Solid Rostfritt Stål

Innebär att det är rostfritt stål rakt igenom blandaren.

Slideshow Image 1 Slideshow Image 2

Polerad Yta

Det betyder att man har polerat det befintliga rostfria stålet.

Borstad Yta

Det betyder att man har borstat den befintliga ytan. Till skillnad mot borstad krom så känner man att ytskitet är borstad.

Mässing är ett giftigt material

Mässing innehåller mellan 50-63% koppar och resterande av zink. För att göra det möjligt att kombinera dessa ämnen används det hälsofarliga ämnet bly som inte går att exkludera i denna process.

Mässing har länge använts som ett primärt material i blandare, vilket för oss svenskar som dricker vårat vatten innebär en stor hälsofara. Mässing är fortfarande i majoritet gällande produktion av blandare i Sverige.

TRADITIONELL BLANDARE

Blandarens struktur består av över 99% mässing

Slideshow Image 3 Slideshow Image 4

* 1mm=1000μm

Kromad Ytbeläggning

0,2-0,3μm Krom, 8-12μm Nickel lager.

Rostfri Look (borstad krom)

0,2-0,3μm Borstad krom, 08-12μm Nickel lager

Kromad Ytbeläggning

Mässingblandaren är behadlad med ett tunt lager krom och nickel på ytan för att få glans och skydd.

Rostfri Look (Borstad krom)

Enda skillnaden jämfört med kromad ytbeläggning är att kromet är borstat (vissa leverantörer kallar detta enbart rostfritt vilket är är helt fel).

COPYRIGHT © Nivito| info@nivito.se|NIVITO, STENSÄTRAVÄGEN 3B, 12739, STOCKHOLM|08 400 254 30